
همه چیز برای شناخت بهتر متاورس
آنطور که از گفته های اخیر مدیر عاملان فناوری مثل مارک زاکربرگ و ساتیا نادلا (Satya Nadella) برمیآید ، متاورس قرار است آیندهی اینترنت باشد. آیا متاورس تنها یک بازی ویدیویی است؟ یا شاید هم یک نسخهی غیر کاربردیتر و بدتر از نرمافزار زوم است؟ در حال حاضر سخت بتوان گفت.
چه چیز هایی در این مقاله خواهیم آموخت؟
مقدمه ای درباره متاورس
تا حد مشخصی، بحث درباره ی این که متاورس چیست کمی مثل بحث هایی است که در دهه ی 70 میلادی پیرامون چیستی اینترنت شکل می گرفت. ساختمان یک شکل جدید ارتباط در حال ساخت بود ، اما کسی دقیقا نمی دانست که واقعیت چه شکلی خواهد بود. پس با این که این گزاره در آن زمان درست بود: اینترنت می آید، ولی همه ی ایده هایی که درباره ی شکل و چگونگی اینترنت طرح می شدند درست از آب درنیامدند.
از سوی دیگر، همچنین موفقیت های زیادی در بازاریابی و جذب مشتری در دل ایده ی متاورس پنهان بود. به طور ویژه فیس بوک بعد از این که اپل با محدود کردن سیستم اد ترکینگ (سیستمی که به وسیله ی آن می توان عملکرد و میزان تأثیرگذاری تبلیغات یک برند یا کالا را هم راجع به خود شرکت و هم رقبای آن فهمید و در تحقیق بازار از آن استفاده کرد) به هدف خود دست یافت ، در موقعیت آسیب پذیر ویژه ای قرار گرفت. ممکن نیست بتوانیم فیسبوک را از دورنمایش جدا کنیم، دورنمایی که آینده ای است که در آن هر کسی یک کمد لباس دیجیتال دارد ، و این برای ما یک واقعیت را روشن می کند: فیسبوک واقعاً می خواهد از طریق فروختن پوشاک مجازی پول دربیاورد.
متاورس چیست؟
برای این که کمکتان کنیم درک کنید عبارتی مثل متاورس تا چه اندازه می تواند مبهم و پیچیده باشد، در این جا تمرینی معرفی می کنیم که باید امتحان شود: بیایید و توی ذهنتان در هر جمله ای به جای متاورس ، کلمه ی فضای مجازی ( Cyber Space) را بگذارید. خواهید دید که در نود درصد مواقع تغییر بنیادینی در معنای جمله رخ نخواهد داد. دلیل این احساس این است که عبارت متاورس ، لااقل هنوز، یک واژه ی محدود و خاص نیست که تنها به انواع ویژه ای از تکنولوژی اشاره کند ، بلکه یک تغییر گسترده است ، یک تغییر گسترده در شیوه ی برخورد کردن با مفهوم تکنولوژی. و این کاملاً ممکن است که همین عبارت متاورس هم در نهایت به یک عبارت قدیمی تبدیل شود، مثل خود واژه ی تکنولوژی که زمانی بسیار رایج و تازه بود.

با این حال ، نباید تصور کنیم که دسترسی به چنین فضاهایی تنها با کمک ابزار های واقعیت مجازی یا واقعیت افزوده (AR) ممکن خواهد بود. یک دنیای مجازی ، مثل ورژن هایی از بازی Fortnite از طریق PC (کامپیوترهای خانگی) ، کنسول های بازی ، وحتی تلفن قابل دسترسی خواهد بود و این یعنی جهانی متاورسی است.
اگر بخواهیم با دیدی وسیع صحبت کنیم، تکنولوژی هایی که متاورس را می سازند می توانند این ها باشند : واقعیت مجازی (Virtual Reality) – آن چه به این جهان جدید هویت می دهد، وجود جهان های مجازی پیوسته است که حتی وقتی مشغول بازی در آن ها نیستید وجود دارند – و به این تجربه ی عجیب واقعیت افزوده را اضافه کنید که جنبه های فیزیکی و مجازی زندگی را با هم ترکیب می کنند. یعنی جهان قابل لمس فیزیکی ما در نفوذ تقویت کننده ی ویژگی های جهان های مجازیمان بر ما پدیدار می شود.
متاورس را می توان به نوعی اقتصاد دیجیتال ترجمه کرد ، جایی که کاربران می توانند کالاها را تولید کنند ، زمین های متاورسی بخرند و بفروشند. در دورنماهایی از متاورس که بیشتر ایده آل گرایانه هستند ، جهان های متاورسی کاملاً به هم متصل اند ، یعنی شما در متاورس خواهید توانست چیزهایی مثل لباس ها و ماشین ها را از پلتفرمی به پلتفرم دیگر ببرید. در جهان واقعی شما می توانید از یک مجتمع بزرگ پیراهنی بخرید و مثلاً آن را برای رفتن به سالن سینما بپوشید. همین حالا ، بیشتر پلتفرم ها هویت های مجازی ، آواتارها و انباری از اشیای مجازی دارند که هر دسته از آن ها مخصوص یک پلتفرم هستند. یک متاورس می تواند به شما امکان خلق یک شخصیت جدید را برای خودتان بدهد. شما می توانید این شخصیت را به راحتی با خود به هر جایی ببرید و عکس پروفایل خود را از یک شبکه ی اجتماعی به شبکه ای دیگر منتقل کنید.
دشوار است که بخواهیم تمام آن چیزی را که توصیفاتی مثل توصیفات بالا بیان می کنند تجزیه و تحلیل کنیم. چرا که وقتی شما این توصیفات را می خوانید ، یک پاسخ قابل درک این خواهد بود: صبر کن، مگر چنین چیزی همین الان هم وجود ندارد؟ بازی World of Wacraft مثالی از همین چیز است؛ یک جهان دائمی و پیوسته ی مجازی که بازیکنان در آن کالاها را می خرند و می فروشند. بازی Fortnite همین الان هم تجربه های مجازی ای مثل کنسرت ها را ایجاد کرده و در حتی در نمایشی ریک سانچز (شخصیت محبوب انیمیشن سریالی ریک و مورتی) حضور داشته است. شما می توانید هدست مناسب این کار را (مثلا هدست Oculus) محکم روی سر بگذارید و در خانه ی مجازی شخصی خودتان باشید. آیا چنین تجربه ای معنی واقعی پدیده ی متاورس است؟ تنها انواع جدیدی از بازی های ویدیویی است؟
مشاوره رایگان

تاریخچه متاورس
در واقع، این متاورس غیرمرکزگرا به افراد مالکیت بیشتری روی جهان های موازی می دهد. اما متاورس یک ایده ی تماماً جدید نیست. این عبارت نخستین بار در رمان علمی تخیلی نیل استیفنسن به نام « برخورد برفی » که در سال 1992 نوشته شده ، استفاده شده ، کتابی که احتمالاً روی امثال جف بزوس ، سرگئی برین و مارک زاکربرگ تأثیر زیادی داشته و این ایده را به ذهن آنان منتقل کرده که مأموریت متصل کردن جهان مجازی و جهان فیزیکی روزمره مان را بر عهده بگیرند. پس ریشه های متاورس به قبل ترها در قرن بیستم میلادی برمی گردد. ابزارها و مفاهیمی که امروزه در واقعیت مجازی پیش فرض گرفته می شوند و همچنین آینده ی مبهم پدیده ی قدرتمندی چون اینترنت بستری برای اندیشیدن درباره ی چیستی و چگونگی و مسیر شبکه ی جهانی وب فراهم کرده است. این شبکه ی جهانی امروز میزبان جهان های موازی ای است که در آن مردم خلق می کنند ، با هم معاشرت می کنند ، تفریح می کنند ، کار می کنند و به طور کلی زندگی می کنند و در کنار هم می آموزند.
متاورس به صورت سنتی قلمرو شرکت های خصوصی مثل توسعه دهندگان بازی و شرکت های اینترنتی ای بوده است که زودتر از دیگران پتانسیل قدرتمند این ایده ی ناب را درک کرده اند و با نگاهی به آینده ی چنین دنیاهایی ، از بازی هایی مثل Fortnite گرفته تا افقی که فیس بوک برای خود متصور است، تلاش کرده اند تکه ای مؤثر در این توپ چهل تکه باشند و بستر مناسب را برای رشد خود فراهم کنند. به نظر می رسد تکنولوژی به سمتی می رود که می توان مرز این تکه ها را کم کم محو کرد و به زودی حتی مرز جهان واقعی و مجازی نیز دستخوش تغییر خواهد بود.
سال شمار زیر تا حدود خوبی سیر تغییر و تحولات پیرامون مفهوم متاورس را مشخص خواهد کرد، در این بخش ما بیشاز آن که پی آن باشیم تا ببینیم نخستین جهانهای متاورس کی به وجود آمدند، تبار ایدهی داشتن پدیدهای چون متاورس را پی میگیریم:
عبارت واقعیت مجازی برای نخستین بار در مقاله ی درام نویس فرانسوی ، آنتونین آرتو ( با عنوان تئاتر شقاوت ) به کار برده شد.
مهندس آمریکایی به اسم وانِوِر بوش ایده ی خودش را مطرح کرد که طرح یک ابزار محاسباتی ابتدایی بود که او ممکس (Memex) نامیدش. بوش ممکس را به شکل سیستمی توصیف کرد که شامل یک صفحه ی نمایش است و به کاربران این امکان را می دهد که تمام امور مربوط به اسناد و فایل هایشان را در ابعاد وسیع به وسیله ی آن انجام دهند.
رمان ورنر وینگ به اسم « نام های حقیقی » یک تصویر دقیق از فضای مجازی (Cyber Space) ترسیم می کند – یک سال پیش از این که خود این عبارت توسط ویلیام گیبسون استفاده شود.
همان طور که گفته شد نیل استفنسن اولین کسی است که از لفظ متاورس ، در رمان علمی تخیلی اش ، استفاده کرده. این رمان نقش بزرگی در شکل گیری انگیزه های سردمداران سیلیکون ولی داشته است.
جیسون لنیر ، مدیر عامل یک شرکت سازنده ی هدست های واقعیت مجازی، آلت موسیقی واقعیت مجازی را برای نخستین بار معرفی می کند ، در برنامه به اسم « صدای یک دست » در شیکاگو.
یک بازی که بر مبنای یک جهان مجازی است و در این سال ساخته شده. کاربران می توانند با آواتارهایشان با هم ارتباط برقرار کنند و آیتم های بازی را با ارزهای رایج در بازی خرید و فروش کنند.
مرکز تحقیقات فناوری اطلاعات Gartner عبارت « سوپرانت – supranet » را برای اشاره به برخورد جهان های مجازی و واقعی در عصر اینترنت ابداع کرد.
RunScape یک بازی نقش آفرینی (role-playing) بسیار مشهور است که در آن افراد مختلف می توانند در نقش هایی که خود می سازند به بازی و تعامل بپردازند.
Linden Lab یک بازی به اسم زندگی دوم (Second Life) عرضه می کند ، با این هدف که با خلق محیط متاورسی کاربران بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند ، تعامل کنند ، بازی کنند و حتی کار کنند.
Roblox پلتفرمی است که به بازیکنان اجازه می دهد بازی بسازند و با هم بازی کنند.
رمان ارنست کلاین به اسم « بازیکن شماره ی یک آماده » منتشر شد. این کتاب در زمره ی آثاری قرار می گیرد که به ساخت پاد-آرمان شهرهای آخرالزمانی می پردازند . این کتاب داستان این است که انسان ها از جهان فیزیکی ویران شده به یک بازی واقعیت مجازی می روند که مثل یک جهان موازی است.
بازی RunScape به 200 میلیون کاربر می رسد.
شرکت Oculus که هدست واقعیت مجازی تولید می کند نسخه ی آزمایشی هدست هایش را می سازد.
Epic Games بازی چندبازیکنه ی آنلاینش ، Fortnite ، را در ژانر بتل رویال (Battle Royal) منتشر می کند.
کلاین و زک پن فیلمنامه ی یک فیلم را از رمان بالا اقتباس می کنند که به بیشتر دیده شدن ایده ی متاورس کمک زیادی می کند.
مدیر عامل شرکت Epic Games تخمین می زند که بازی Fortnite حدود 250 میلیون کاربر دارد.
مهندسین پشت پروژه ی Sandbox موفق می شوند که شرایط ارتباط پیوسته و همزمان 30000 کاربر را فراهم کنند.
یک رپر به نام تراور اسکات کنسرتی را در Fortnite برگزار می کند که بیش از 12 میلیون بازدید داشته است. بازی Second Life ماهانه حدود یک میلیون کاربر فعال دارد.
دولت کره اعلام می کند که می خواهد پلتفرم واقعیت مجازی و واقعیت مصنوعی ملی بسازد.
140 میلیون کاربر فعال در ماه مارچ MineCraft بازی کرده اند.
Fortnite حدود 350 میلیون کاربر ثبت نامی دارد.
در ماه مارچ ، شاخص گوگل ترند عبارت متاورس برای نخستین بار به 100 رسید. « متاورس » در طی پانزده سال گذشته به ندرت استفاده شده بود ، به نحوی که از ژانویه ی سال2005 تا دسامبر 2020 شاخص آن هیچ گاه بیش از 7 نشده بود.
چگونه وارد متاورس شویم؟
در حالی که بسیاری هیچ اطلاعاتی دربارهی پدیدهی متاورس و ابعاد تعیینکنندهاش در زندگی ندارند، عدهای که کمی بیشتر میدانند میخواهند بفهمند چطور میشود وارد متاورس شد. از آنجا که سیستمهای مختلف متاورسی به هم مربوطاند، اگر بتوان به یک محیط متاورسی وارد شد، قاعدتاً راهیابی به محیطهای مرتبط نیز خودبهخود ممکن خواهدشد.
ما در متاورس پارسی دوره آموزشی صفر تا صد درآمد از متاورس را طراحی کردیم تا تجربیات و دانش خود را در زمینه ورود به متاورس و فرصت های بی نظیر آن با شما به اشتراک بگذاریم و جز اولین افرادی باشیم که فرصت های درآمدزایی از این فرادنیای مجازی را به صورت کاملا کاربردی درک کنیم. جهت مشاروه رایگان شرایط حضور در این دوره ارزشمند کافیه فرم مشاوره انتهای همین صفحه را پر کنید.

نتیجه و آینده متاورس
آن چه پس از این مرور محتمل شناخته می شود نقش اساسی متاورس در شیوه ی تعاملات انسانی ، مناسبات اقتصادی و حتی شکل و کیفیت ارتباطات انسانی و تجربه ی انسان بودن است. این اقبال و رشد سریع از سویی پیش بینی را مشکل می کند ، و از سوی دیگر می دانیم افقی به سوی خلق جهان های بی پایان باز شده است و خلاقیت بی مرز انسانی می تواند راه به سوی یک جهان همواره زاینده و رو به رشد ببرد ، یا به زعم برخی شکاکان سرانجام این مسیر ویرانی تمدن انسانی خواهد بود، اما چه آماده ی پذیرفتن آن باشیم چه نه ، قطار تکنولوژی با سرعت سرسام آوری مصالح مورد نیاز را برای توسعه ی فضاهای متاورسی فراهم می کند.
متاورس پارسی در این مسیر چه کمکی به ما میکند؟
متاورس پارسی به عنوان مرجع متاورس در ایران سعی در انجام بروزترین و جدیدترین اقدامات در این حوزه است تا شاهراهی برای ورود به دنیای متاورس باشد خدماتما در این حیطه شامل: برگزاری دوره صفر تا صد درآمد از متاورس، مشاوره سرمایه گذاری در متاورس، مشاوره درآمدزایی از بازی های متاورس میباشد. همچنین در صورت به وجود آمدن هرگونه سوال و ابهامی میتوانید با ما تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما را راهنمایی کنند.

خرید و درآمدزایی از زمین در متاورس
تیم ما انتخاب زمین و پلتفرم مناسب را با توجه به بودجه شما میسر میکند و از لحظه شروع تا فروش زمین در کنار شماست تا بهترین و بهینه ترین مسیر ها را برای شما عملی کند.

دوره صفر تا صد درآمد از دنیای متاورس
سرفصل ها:
– آشنایی با بلاکچین
– شناخت رمز ارز ها و کاربرد های آن
– نحوه ساخت، خرید و فروش NFT
– چیستی متاورس و کاربرد های آن
– بررسی پلتفرم های متاورسی
– نحوه کسب درآمد از متاورس
– تحلیل و بررسی بازی های متاورسی
مشاوره رایگان

با ما در ارتباط باشید.
فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان متاورس پارسی با شما تماس بگیرند.